Ανακοινώσεις

Τα βιβλία της χρονιάς!!!

Περίπου 7.500 καθηγητές σε όλη την Ελλάδα τα χρησιμοποίησαν με μεγάλη επιτυχία στις φετινές εξετάσεις κάνοντας την προσπάθεια περίπου 60.000 μαθητών, που τα μελέτησαν, πιο εύκολη και αποδοτική.

Τα βιβλία μας αποτυπώνουν στο χαρτί την εμπειρία της τάξης καθώς είναι γραμμένα από τους πλέον καταξιωμένους συγγραφείς – καθηγητές. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο δουλειάς για όλους μας, με θέματα και ασκήσεις, κατά μάθημα και κατά κεφάλαιο, με τη μορφή, το βάθος και το πλάτος που δίνονται στις εξετάσεις.

Η συλλογική αυτή προσπάθεια απευθύνεται:

 Στον καθηγητή, που θέλει να οργανώσει και να παρουσιάσει το μάθημά του στην τάξη με μεθοδικότητα.

 Στον φιλόπονο μαθητή, που θέλει να διαβάσει, να μελετήσει και να κατανοήσει την ύλη κάθε μαθήματος, η οποία καθορίζεται από το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Η θερμή υποδοχή των βιβλίων μας από τους συναδέλφους καθηγητές των Λυκείων και Φροντιστηρίων όλης της χώρας -τους οποίους ευχαριστούμε- μας δημιουργεί πρόσθετες υποχρεώσεις και ευθύνες.

Φίλοι μαθητές και μαθήτριες,

Γνωρίζουμε, κατανοούμε και εκτιμούμε τις έντονες προσπάθειες που καταβάλλετε για την πνευματική σας ανάπτυξη και την επαγγελματική σας αποκατάσταση σε επαγγέλματα υψηλής επιστημονικής στάθμης και μεγάλων απαιτήσεων. Η επίτευξη των στόχων, όμως, εξαρτάται από την επιτυχία σας στις εξετάσεις. Σε αυτό ακριβώς το σημείο φιλοδοξούμε να σας βοηθήσουμε με τη σειρά των βιβλίων μας Προσομοίωσης Θέματα και Κριτήρια Αξιολόγησης.

Πάνω στην ύλη που καθορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και στο νέο τρόπο εξέτασης, εργαστήκαμε και καταθέτουμε την πρότασή μας. Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε θέματα προσομοίωσης και κριτήρια αξιολόγησης που καλύπτουν όλη την ύλη των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Κατεύθυνσης για τη Β΄ και Γ΄ τάξη του Λυκείου.

Πιστεύουμε ότι τα βιβλία αυτά θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε το βαθμό μάθησης που έχετε πετύχει σε κάθε κεφάλαιο ενώ, συγχρόνως, σας δίνουν τη δυνατότητα να εμπεδώσετε την ύλη με ένα μοναδικό, στη μέθοδό του, τρόπο που «κινεί» τη σκέψη και «οδηγεί» στη βαθύτερη κατανόηση των θεμάτων που είναι υποψήφια για τις εξετάσεις.

Η παρούσα εκπαιδευτική σειρά καλύπτει όλη την ύλη με τη σειρά που διδάσκεται στα σχολεία, ώστε να είναι χρήσιμη όχι μόνο για τις επαναλήψεις, αλλά και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η εκπαιδευτική σειρά “Για να αριστεύσεις” αποτελεί, χάρη στη δομή που τη διέπει, πυξίδα και σημείο αναφοράς για τις απαραίτητες γνώσεις που πρέπει να διαθέτει ο μαθητής για να φτάσει στις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου χωρίς κενά.

Τα βιβλία της σειράς αυτής μπορούν και πρέπει να διαβαστούν από μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου. Έτσι, τελειώνοντας την Α’ και Β’ Λυκείου ο υποψήφιος. θα έχει διδαχθεί και τις απαραίτητες «προεκτάσεις» από την ύλη της Γ’ Λυκείου. Επίσης, αποτελούν ένα πολύτιμο «εργαλείο» για τους καθηγητές που θέλουν να προετοιμάσουν τους μαθητές τους για να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η εκπαιδευτική σειρά “Για να αριστεύσεις” περιέχει:

 Ύλη Α’ Λυκείου αναγκαία για τη Β’, Γ’ Λυκείου

 Ύλη Β’ Λυκείου αναγκαία για τη Γ’ Λυκείου

 Βασικά σημεία ύλης της Γ’ Λυκείου απαραίτητα από την Α’ και Β’ Λυκείου

 

Οι χρωματικοί συνδυασμοί που φαίνονται στο πλάι των σελίδων βοηθούν το μαθητή να γνωρίζει με μια ματιά την τάξη στην οποία αναφέρεται η ύλη που παρουσιάζεται.

Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι μαθητές και μαθήτριες,

Η σειρά βιβλίων με τον τίτλο ΒΙΒΛΙΟμαθήματα δημιουργήθηκε από μια ιδέα μας για το περιοδικό «Εξετάσεις» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία.

Παρουσιάσαμε στην εφημερίδα τα μαθήματά μας όπως γίνονται στον πίνακα της τάξης, δημιουργώντας για τον σκοπό αυτό την πολυπληθέστερη συγγραφική ομάδα που έχει ποτέ συσταθεί, προσπαθώντας να αποτυπώσουμε στο χαρτί τη διδακτική μας εμπειρία.

Τη συγγραφική ομάδα αποτελούν καθηγητές – συγγραφείς καταξιωμένοι στη συνείδηση γονιών και μαθητών για την ποιότητα της δουλειάς τους.

Η συλλογική αυτή προσπάθεια, εμπλουτισμένη σε σχέση με το υλικό που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα, απευθύνεται αφενός στον καθηγητή που θέλει να παρουσιάσει το μάθημά του στην τάξη με μεθοδικότητα, αφετέρου στον φιλόπονο μαθητή που θέλει να διαβάσει, να μελετήσει και να κατανοήσει την ύλη, χωρίς να σπαταλήσει τον πολύτιμο χρόνο του.

Ο σκοπός μας: να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο δουλειάς για όλους μας, αποτυπώνοντας στο χαρτί την εμπειρία της τάξης.

Βιβλιοτετράδια Επανάληψης

H σειρά βιβλίων με τον τίτλο Βιβλιοτετράδια Επανάληψης είναι μια νέα πρωτότυπη σειρά εκπαιδευτικών βοηθημάτων, που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί κατά την επανάληψη της ύλης.

Όπως γνωρίζετε, το πιο κρίσιμο, στην προσπάθεια που κάνουν οι μαθητές για τις εξετάσεις, είναι η επανάληψη.

Κατά τη διάρκειά της οι μαθητές απορροφούν γνώσεις με ταχύτερους ρυθμούς, διεισδύουν βαθύτερα στις έννοιες και μπορούν να πραγματευθούν συνδυαστικά θέματα.

Για το σκοπό αυτό, σχεδιάσαμε και γράψαμε μια πρωτοποριακή σειρά επαναληπτικών βιβλίων που καλύπτουν πλήρως την επανάληψη. Τα Βιβλιοτετράδια δίνουν στο μαθητή τη δυνατότητα να κάνει οργανωμένα την επανάληψή του, χωρίς να χρονοτριβεί, με μια διαδικασία που την ονομάσαμε:

Η επανάληψή σας σε 5 βήματα

Φροντιστήριο Χολαργός