Γιώργος Κ.

Σωτήρης Κασσιμάτης

Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π.
19.024 Μόρια

“Πιστεύω πως αυτό που με βοήθησε να φέρω αυτό το αποτέλεσμα εκτός από την προσωπική μου μεθοδο και επιτυχία ήταν η έντονη διάθεση των καθηγητών μου για συνεργασία ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο καθένας τους ξεχωριστά είχε τον τρόπο του για να με κάνει να μη νιώθω άβολα μέσα στην τάξη όταν είχα απορίες. Πολλές φορές, μάλιστα, επιδίωκαν να με στηρίξουν και στον ψυχολογικό τομέα.

Θεωρώ ότι το σύστημα διδασκαλίας ΟΡΟΣΗΜΟ με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ώστε να φτάσω σε αυτό το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι ασκήσεις κυμαίνονταν σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας και σταδιακά, με τη συνεχή εξάσκηση και γνώση, κατάφερα να αφομοιώσω σε υψηλό βαθμό τον τρόπο σκέψης που χρειαζόταν για το κάθε εξεταζόμενο μάθημα ξεχωριστά.

Η μελέτη των εκδόσεων ΟΡΟΣΗΜΟ αποτέλεσε ουσιαστική βοήθεια, καθώς μέσα από τις εφαρμογές βασικών ασκήσεων και τις κατάλληλες υποδείξεις μπορούσα να αφομοιώνω ευκολότερα την εξεταζόμενη ύλη. Τα θέματα προσομοίωσης ήταν απαιτητικότερα από των πανελληνίων. Από την άλλη πλευρά είχαν σωστή διαβάθμιση και πάνω από όλα βοηθούσαν στην πνευματική ευελιξία. Έτσι, κατάφερα να είμαι κατάλληλα προετοιμασμένος να «κοιτάξω στα μάτια» τα δύσκολα -και δυσεπίλυτα για πολλούς- θέματα των πανελληνίων εξετάσεων.

Το κλειδί για την επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι ο προγραμματισμός σε καθημερινή βάση και η θέληση του υποψήφιου. Πολλές φορές χρειάζεται να κάνεις την υπέρβαση και να θυσιάσεις ώρες από την διασκέδαση η την ξεκούραση σου, όμως σε φυσιολογικά πλαίσια. Χρειάζεται πίστη, αφοσίωση και αυτοπεποίθηση και τα επιθυμητά αποτελέσματα θα είναι πλέον θέμα χρόνου.”