Η Φιλοσοφία μας

Η φιλοσοφία μας

Είμαστε από τα παλαιότερα φροντιστήρια στην Ελλάδα, και μάλιστα με αποκλειστικότητα στις σχολές μεγάλου συναγωνισμού.

Λειτουργούμε από το 1974, όταν ο χημικός Ανδρέας Ζύρμπας και μία ομάδα εκλεκτών καθηγητών-φροντιστών ιδρύουν το ΙΑΤΡΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ και τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΟΣΗΜΟ στο ιστορικό κτίριο των οδών Εμμ. Μπενάκη και Μαυροκορδάτου 6. Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το “ΙΑΤΡΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ” καθιερώνεται ως το πρώτο σε επιτυχίες και σε σειρά επιτυχίας Φροντιστήριο της Ιατρικής που φέρνει την πρωτοπορία στο χώρο της Μέσης Εκπαίδευσης και αποδεικνύεται ορόσημο για την επιτυχία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έτσι, το 1976 μετονομάζεται σε ΟΡΟΣΗΜΟ και οδηγεί στην επιτυχία υποψηφίους των Θετικών, Θεωρητικών και Οικονομικών Σχολών. Από τότε μέχρι σήμερα το ΟΡΟΣΗΜΟ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Ζύρμπα, συνεχίζει την πολυετή παράδοση προσφοράς στην εκπαίδευση και παραμένει στην κορυφή της επιτυχία

Κάθε χρόνο πετυχαίνουμε ένα ποσοστό (ανάλογα με τη σχολή) 85%-98% των μαθητών μας να γίνονται φοιτητές.

Το ποσοστό αυτό είναι αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς, που βασίζεται σε ένα μελετημένο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Φιλοδοξούμε στην οργάνωση του ορθού τρόπου σκέψης και στη μεθόδευση του τρόπου μελέτης των σπουδαστών μας, που θα τους βοηθήσει στη μελλοντική επιστημονική σταδιοδρομία τους…
Φροντιστήριο Χολαργός

Το πρόγραμμά μας

Αυστηρή μεθόδευση της διδασκαλίας κάθε κεφαλαίου, ώστε να αποφεύγονται τα κενά και να επιτυγχάνεται η λεγόμενη «μεταφορά μάθησης», δηλαδή γνώσεις ενός κεφαλαίου τις χρησιμοποιούμε και στα επόμενα κεφάλαια και στη λύση των ασκήσεων.

Ορθή κατανομή της ύλης ανά εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθεί η ύλη και να έχουμε χρόνο για οργανωμένη επανάληψη. Γιατί 40 χρόνια στην εκπαίδευση μας έχουν αποδείξει ότι η σωστή επανάληψη που γίνεται στα τμήματα είναι η βάση της υψηλής βαθμολογίας που πετυχαίνουν οι μαθητές μας.

Το τμήματά μας

Είναι ομοιογενή από μαθητές, που στοχεύουν υψηλούς στόχους και έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες.

Είναι ολιγομελή που σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αποτελούν τις «ιδανικές τάξεις» καθώς αποφεύγεται η απομόνωση που δημιουργούν τα διάφορα «γκρουπάδικα» και τα ολέθρια για τόσο δύσκολες σχολές «ιδιαίτερα». Έτσι επιτυγχάνουμε εκτός από τη μαθησιακή τους επάρκεια και την ένταξη τους στην ομάδα, συμβάλλοντας στη μετέπειτα κοινωνικοποίηση τους.

Είναι τμήματα στα οποία ο κάθε μαθητής αποτελεί μια ιδιαιτερότητα, ενώ συγχρόνως δεν μαθαίνει μόνο από τον καθηγητή του αλλά και από τους συμμαθητές του με τους οποίους ζει τις ίδιες αγωνίες και συνεργάζεται μαζί τους για την τελική επιτυχία.

Οι λόγοι για τους οποίους εμπιστεύεστε τα

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΟΡΟΣΗΜΟ:

 Πολυετής πείρα

 Ολιγομελή – Ομοιογενή τμήματα

 Συνεργατική διαδικασία μάθησης

 Συνεχής ενημέρωση γονέων

Ολοκληρωμένες σειρές βιβλίων από τις εκδόσεις ΟΡΟΣΗΜΟ

καθώς και βοηθήματα των καθηγητών σε συνεργασία με μεγάλους εκδοτικούς οίκους.